Garantie/
Klachten

Verkeerd artikel ontvangen?

Wij verwerken uw bestelling met veel zorg, toch kan het een keer mis gaan. Heft u een artikel ontvangen dat u niet heeft besteld of is er onverhoopt iets mis met het artikel? Neem voordat u het artikel retour stuurt altijd eerst  contact op met onze klantenservice via outdoorjachthut-treuren@hotmail.com of +31 6 45794962. We zorgen dat u kosteloos het goede artikel ontvangt.

Garantie

Gaat uw artikel onverwachts kapot, dan kunt u natuurlijk op ons rekenen. Op al onze artikelen krijgt u de fabrieksgarantie van de leverancier. Neem voordat u het artikel retour stuurt altijd eerst even contact op met onze klantenservice via outdoorjachthut-treuren@hotmail.com of +31 6 45794962.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar outdoorjachthut-treuren@hotmail.com of bellen naar Ellen Treuren op +31 6 45794962.
Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Heeft u een andere vraag?

Neem gerust contact op met onze klantenservice via outdoorjachthut-treuren@hotmail.com of +31 6 45794962. Wij helpen u graag!

Bezoek ons

Klanten die een bezoek willen brengen aan de winkel, kunnen dit altijd op afspraak doen.

Bel ons

(+31) 6 45794962

Mail ons

outdoorjachthut-treuren@hotmail.com

Openingstijden

Maandag – vrijdag: 090:00 – 18:00
Zaterdag: op afspraak
Zondag: gesloten

Pin It on Pinterest

Share This