Onderhoud

Leer heeft een echte duurzaamheid en functionaliteit.
Matthew Williamson

Onderhoud van een leren tas of portemonnee

Ellen Treuren van Outdoor Jachthut Treuren feliciteert u met de aankoop van uw leren tas. Ik wil u graag een paar tips geven over leer en het onderhoud van uw kostbare leren tas of portemonnee.

Leer is een natuurproduct
. Voor al onze artikelen geldt dat we kiezen voor de best passende soorten leer.
Leer is wel een natuurlijk materiaal. U kunt dus mogelijk littekens van onder andere insectenbeten, doornschrammen of hoornstoten, nekrimpels, grove poriën of structuurverschillen in het leer terugvinden. Deze eigenschap zorgt ervoor dat iedere artikel uniek is en een eigen karakter heeft.


Een nieuwe leren tas is in het begin vaak nog wat stug en strak. Als u de tas of een ander lederen product vaker gebruikt zult u merken dat het leer soepeler wordt. Afhankelijk van de leersoort ontstaan er vouwen in het materiaal.

Leer is een mooi en duurzaam product dat bij goed gebruik en regelmatig onderhoud jaren meegaat. Vuil, vet, vocht, transpiratie en zonlicht kunnen uw kostbare leren tas beschadigen. Regelmatig onderhoud voorkomt onnodige slijtage en kleurverschillen. Op deze manier heeft u langer plezier van uw tas.

 

Voorkomen dat uw tas langdurig aan direct zonlicht en grote hitte wordt blootgesteld. Eveneens te dicht bij een radiator of kachel kan vroegtijdige slijtage veroorzaken. Zonlicht en warmte droogt de tas of portemonnee uit.

Voor het dagelijkse onderhoud volstaat het om de tas met een licht vochtige doek af te nemen. Dit verwijdert het stof. De doek moet vrij zijn van zeep- en kalkresten.

Voor meer bescherming gebruikt u twee á drie maal per jaar een lederonderhouds- en verzorgingsmiddel. Een goede crème of balsem zonder oplosmiddelen, volstaat. De keuze van het product hangt af van de leersoort. Laat u gratis door ons adviseren.

Een goed onderhoud met de juiste producten voorkomt uitdroging van uw lederen artikel. Er is minder kans op barstjes of vervelende vlekken.
Veel succes met uw nieuwe tas, portemonnee, riem of ander product dat u net heeft aangeschaft!

Zoek de tas die bij je past

Pin It on Pinterest

Share This